Sposób przygotowania:
Mielone z indyka duszone w cebuli
Umyte, osuszone mięso zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia wraz z odciśnięta z mleka kajzerką.
Wbić jajko, doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki, wsypać bułkę tartą.
Wyrobić masę mięsną, dłońmi formować kotlety.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
Obrane cebule pokroić w pół plastry, zeszklić w rondlu na rozgrzanym maśle klarowanym.
Do cebuli dołożyć usmażone kotlety,całość zalać wodą lub bulionem, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Dusić ok. 30 min na minimalnym gazie.
Wbić jajko, doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki, wsypać bułkę tartą.
Wyrobić masę mięsną, dłońmi formować kotlety.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
Obrane cebule pokroić w pół plastry, zeszklić w rondlu na rozgrzanym maśle klarowanym.
Do cebuli dołożyć usmażone kotlety,całość zalać wodą lub bulionem, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Dusić ok. 30 min na minimalnym gazie.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję :)