Sposób przygotowania:
Różowe kotleciki z indyka
Upieczone buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. W misce wymieszać jogurt z majonezem, dodać przyprawy, wymieszać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, por posiekać drobno, wrzucić do miski. Wbić jajka i wsypać mąkę, wymieszać.
Mięso umyć, osuszyć dokładnie. Pokroić w kostkę i wrzucić do miski z ciastem. Na koniec dodać buraki (jeśli puściły dużo soku to osączyć), wymieszać.
Na patelni smażyć niewielkie placki na małej ilości oleju, odkładać na ręcznik papierowy.
Kotleciki podawać z ulubioną surówką
Mięso umyć, osuszyć dokładnie. Pokroić w kostkę i wrzucić do miski z ciastem. Na koniec dodać buraki (jeśli puściły dużo soku to osączyć), wymieszać.
Na patelni smażyć niewielkie placki na małej ilości oleju, odkładać na ręcznik papierowy.
Kotleciki podawać z ulubioną surówką