cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Kotlety z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych.

Kotlety z jajek

Składniki:

Kotlety z jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek
Bułkę namoczyć w mleku. Do małego rondelka włożyć jajka i ugotować je na twardo. Do wody można dodać odrobinę soli. Ugotowane jajka obrać ze skorupek i rozgnieść w misce widelcem. Dodać do jajek bułkę i dobrze wymieszać. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na nim posiekaną cebulkę. Gdy cebulka jest już miękka przełożyć ją do miski z jajkami. Dodać sól, pieprz i wbić do masy surowe jajko. Wyrobić masę. Formować niewielkie kotleciki i smażyć na złoty kolor. Smacznego!

Tagi:

tarta