Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1122]

Kanie w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 210
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane kanie smakują naprawdę rewelacyjnie i doskonale sprawdzą się jako przekąska lub jeden z posiłków głównych.

Kanie w cieście

Składniki:

Kanie w cieście

 

  • 3 duże kanie

Ciasto:

Ponadto:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kanie w cieście

Ciasto:

Kanie w cieście
Ciasto powinno posiadać konsystencję gęstej śmietany.

Składniki ciasta należy dokładnie wymieszać.
Całość doprawić zgodnie z własnym smakiem.

Kanie:

Kanie w cieście
Kanie można też wymoczyć w mleku. Bardzo duże przecinam na 2 części.

Same kapelusze kani porządnie umyć oraz dokładnie osuszyć, a następnie osobno obtoczyć w mące i w cieście.
Kanie powinny być dokładnie nim pokryte.

Smażenie:

Kanie w cieście
Ciasto powinno być zarumienione, a grzyby miękkie.

Kanie smażyć obustronnie na patelni z uprzednio rozgrzanym olejem, a następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.