Sposób przygotowania:
Zapiekanka na kani
Kanie oczyszczamy, płuczemy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku.
Mięso płuczemy, osuszamy i oprószamy sola i pieprzem albo przyprawą do mięsa. Wrzucamy na patelnie i obsmażamy, dodajemy mrożonkę i przez chwilę dusimy. Doprawiamy do smaku. Rozkładamy na przygotowanych kaniach.
Dwa plastry sera kroimy w paseczki i zwijamy w ślimaczki. Resztę sera drobno kroimy albo ścieramy na tarce i oprószamy kanie.
Ślimaczki układamy dowolnie i dodajemy po kilka grzanek. Kanie przekładamy na blaszkę i zapiekamy w gorącym piekarniku do rozpuszczenia sera.
Mięso płuczemy, osuszamy i oprószamy sola i pieprzem albo przyprawą do mięsa. Wrzucamy na patelnie i obsmażamy, dodajemy mrożonkę i przez chwilę dusimy. Doprawiamy do smaku. Rozkładamy na przygotowanych kaniach.
Dwa plastry sera kroimy w paseczki i zwijamy w ślimaczki. Resztę sera drobno kroimy albo ścieramy na tarce i oprószamy kanie.
Ślimaczki układamy dowolnie i dodajemy po kilka grzanek. Kanie przekładamy na blaszkę i zapiekamy w gorącym piekarniku do rozpuszczenia sera.