madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 531]

Kotlety z kani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaki dzieciństwa, kiedy kanie rosły na byle rowie czy łączce. Chociaż rzadko spotykane udało nam się zjeść taką kolację.

Kotlety z kani

Składniki:

Kotlety z kani

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kani

ETAP 1:

Kotlety z kani
Opłukane kanie osuszamy papierowym ręcznikiem.

Kanie oczyszczamy i płuczemy, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

ETAP 2:

Kotlety z kani
Jaja mieszamy z mlekiem oraz przyprawami.

W misce mieszamy jaja z mlekiem oraz sola i mielonym czarnym pieprzem. W powstałej masie maczamy kanie a następnie panierujemy w bułce tartej.

ETAP 3:

Kotlety z kani
Panierowane grzyby smażymy na rozgrzanym oleju

Na patelni rozgrzewamy olej i na małym ogniu smażymy grzyby z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy z dodatkiem pieczywa.