Sposób przygotowania:
Omlet z kani z kasząETAP 1:
Kanie kroję w paski, cebulę kroję drobno i przesmażam na maśle.
Do cebuli dodaję grzyby i dalej przesmażam.
Dodaję sól, pieprz i wykładam grzyby na talerz.
ETAP 2:
Jajka i jogurt grecki mieszam razem w misce, doprawiam solą pieprzem.
Na tej samej patelni roztapiam resztę masła, wylewam masę jajeczną i dodaję grzyby.
ETAP 3:
Kaszę gotuję według instrukcji opakowania.
Pomidorki kroję na pól i przesmażam na patelni i razem z cebula pokrojoną, dodaję kaszę, koper pokrojony, doprawiam.
ETAP 4:
Omlet smażę na wolnym ogniu, aż się zetnie środek i przykrywam pokrywką podczas smażenia.
Omlet podaję z farszem z kaszy.
SylaUla