SUPERPRZEPIS

Omlet z kani z kaszą

  • 1
  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Omlet z kani z kaszą

Omlet jest bardzo delikatny i lekki. Wykorzystała kanie które sama zebrałam w lesie. Grzyby są bardzo pyszne, trzeba się tylko na nich znać. Wersja obiadowa z kaszą, jest sycąca.

Składniki:

Omlet z kani z kaszą

 

 

  • kasza:
  • 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 5 pomidorków koktajlowych żółte i czerwone
  • koper świeży, natka świeża
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Omlet z kani z kaszą

ETAP 1:

Omlet z kani z kaszą
grzyby kanie podsmażone z cebulą na oleju rzepakowym

Kanie kroję w paski, cebulę kroję drobno i przesmażam na maśle.

Do cebuli dodaję grzyby i dalej przesmażam.

Dodaję sól, pieprz i wykładam grzyby na talerz.

ETAP 2:

Omlet z kani z kaszą
jajka w misce z jogurtem greckim dodana sól

Jajka i jogurt grecki mieszam razem w misce, doprawiam solą pieprzem.

Na tej samej patelni roztapiam resztę masła, wylewam masę jajeczną i dodaję grzyby.

ETAP 3:

Omlet z kani z kaszą
na patelni przesmażone pomidorki koktajlowe dodany koperek kasza

Kaszę gotuję według instrukcji opakowania.

Pomidorki kroję na pól i przesmażam na patelni i razem z cebula pokrojoną, dodaję kaszę, koper pokrojony, doprawiam.

ETAP 4:

Omlet z kani z kaszą
na patelni wylana masa jajeczna dodane podsmażone kanie

Omlet smażę na wolnym ogniu, aż się zetnie środek i przykrywam pokrywką podczas smażenia.

Omlet podaję z farszem z kaszy.

Tagi:

kasza danie omlet