Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kotlety z ryżu 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety podawać z sosem koperkowym i surówką jarzynową

Kotlety z ryżu 4

Składniki:

Kotlety z ryżu 4

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z ryżu 4
Ryż wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i ugotować na półsypko. Selery obrać, opłukać, zetrzeć na tarce i dodać do gotującego się ryżu. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, część cebuli dodać do gotującego się ryżu, część do koncentratu pomidorowego. Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać, posiekać. Do ryżu dodać jajka, koncentrat z cebulą, sól, pieprz i paprykę, dobrze wymieszać. Z przygotowanej masy formować kotlety, panierować w jajku, tartej bułce i smażyć na słabym ogniu z obu stron