Sposób przygotowania:
Kotlety z tartym kalafiorem, nagietkiem i mielonym
Zetrzeć różyczki kalafiora na tarce o drobnych oczkach. Tak żeby wyszła szklanka tartego kalafiora. Wsypać go do miski, dodać 200 gram mięsa mielonego wołowego na tatar i wbić jedno jajko. Dodać dwie łyżki płatków nagietka, łyżkę kaszki manny oraz łyżkę szczypiorku z czosnku. Do smaku doprawić szczyptą soli, czarnego mielonego pieprzu, mielonym kminkiem, mielonym imbirem oraz szczyptą kardamonu.
Wszystko razem wymieszać i formować kotleciki.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Pod koniec smażenia chwilkę poddusić pod przykryciem.
Podajemy z sałatą, ugotowanymi ziemniakami oraz ulubionym sosem lub ketchupem.
Wszystko razem wymieszać i formować kotleciki.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Pod koniec smażenia chwilkę poddusić pod przykryciem.
Podajemy z sałatą, ugotowanymi ziemniakami oraz ulubionym sosem lub ketchupem.