Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1470]

Tofu panierowane w płatkach kukurydzianych

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna propozycja na bezmięsny obiad. Tofu panierowane w jajku i płatkach kukurydzianych. Przygotowane w formie paluszków. Często gości na naszym stole, bo je uwielbiamy. Takie tofu smakuje nawet zimne jak przekąska.

Tofu panierowane w płatkach kukurydzianych

Składniki:

Tofu panierowane w płatkach kukurydzianych

Składniki:

Sposób przygotowania:

Tofu panierowane w płatkach kukurydzianych
1. Płatki kukurydziane rozdrabniamy, można dać do woreczka i rozdrobnić za pomocą wałka do ciasta. Tofu kroimy w paseczki. Jajka roztrzepujemy z przyprawami.

2. Pokrojone tofu zanurzamy w jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych. Wstawiamy do lodówki do stężenia na przynajmniej 20 minut.

3. Opanierowane tofu smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich storn. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

4. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z opiekanymi ziemniaczkami i mizerią z jogurtem naturalnym i koperkiem.

Moje rady:

Porcja dla 4 osób.