Sposób przygotowania:
Tofu panierowane w płatkach kukurydzianych
1. Płatki kukurydziane rozdrabniamy, można dać do woreczka i rozdrobnić za pomocą wałka do ciasta. Tofu kroimy w paseczki. Jajka roztrzepujemy z przyprawami.
2. Pokrojone tofu zanurzamy w jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych. Wstawiamy do lodówki do stężenia na przynajmniej 20 minut.
3. Opanierowane tofu smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich storn. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z opiekanymi ziemniaczkami i mizerią z jogurtem naturalnym i koperkiem.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. Pokrojone tofu zanurzamy w jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych. Wstawiamy do lodówki do stężenia na przynajmniej 20 minut.
3. Opanierowane tofu smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich storn. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z opiekanymi ziemniaczkami i mizerią z jogurtem naturalnym i koperkiem.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)