Sposób przygotowania:
Kotlety z udek pod pierzynkąI
1. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
2. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II
3. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam cebulę do miski, dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, obrane, drobno posiekane ugotowane jajka, majonez, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i nakładam na wierzch każdego kotleta.
4. Zapiekam 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
III
5. Kotlety gotowe, podaję z surówką z ziemniakami.
6. Smacznego.