BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Danie jednogarnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie jednogarnkowe to bardzo smaczna i pożywna zupa, gęsta ,aromatyczna i sycąca. Smak i zapach podczas gotowania roznosi się po całym mieszkaniu i przyciąga domowników. Smacznego.

Danie jednogarnkowe Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Danie jednogarnkowe

 

Sposób przygotowania:

Danie jednogarnkowe
Kurczaka czyli filet z kurczaka oczyszczamy z błonek, płuczemy i osuszamy. Następnie kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz papryką słodką. Z kapusty usuwamy brzydkie liście i szatkujemy. Pora kroimy w pół prążki, sparzamy wrzątkiem, odsączamy. Obrane pieczarki kroimy w plasterki, a ziemniaki w kostkę. Paprykę po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę.

Do rondla o grubym dnie włożyć masło klarowne i dobrze rozgrzać.

Do masła dodać pokrojony por, następnie dodać filet i podsmażyć, dalej dodać pieczarki i podsmażać około 8 minut, dołożyć paprykę. Po kilku minutach dodać ziemniaki, kapustę oraz przyprawy.

Całość zalać rosołem lub bulionem albo po prostu zalać wodą, doprowadzić do zagotowania. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Na koniec lekko zagęścić zasmażką z mąki i masła klarownego.

Oprószyć posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.

Smacznego.
Danie jednogarnkowe
Przygotowanie warzyw, obrana pokrojona papryka, pokrojone oczyszczone pieczarki oraz pokrojony por
Danie jednogarnkowe
Podsmażanie pora, filetu oraz pokrojonych pieczarek
Danie jednogarnkowe
Do całości dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy dalej
Danie jednogarnkowe
Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę i przyprawy
Danie jednogarnkowe
Delikatnie zagęszczamy lekką zasmażką
Danie jednogarnkowe
Danie jednogarnkowe gotowe do podania