Sposób przygotowania:
Krajanka czekoladowa
Z przepisu na ciasto, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić, aby przestygła. Masło utrzeć z połową cukru i przyprawami, a następnie dodać żółtka, rozpuszczoną czekoladę, mąkę i wymieszać. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem i dodać do ciasta. Piec około 30 minut w 180°C. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.
Z przepisu na krem, jajka ubić z cukrem na parze, dodać startą na wiórki czekoladę i rum, nadal ubijając. Krem wyłożyć na ciasto oraz zostawić tyle kremu, by wymarować całe ciasto wokół i na zewnątrz cienką warstwą.
Z przepisu na krem, jajka ubić z cukrem na parze, dodać startą na wiórki czekoladę i rum, nadal ubijając. Krem wyłożyć na ciasto oraz zostawić tyle kremu, by wymarować całe ciasto wokół i na zewnątrz cienką warstwą.