Sposób przygotowania:
krakersiki na impreze
Krakersiki powykładac na dużym talerzu. Przygotować 3 średnie miski. jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w małą kosteczkę. Następnie wrzucić do 1 z misek, dodac posiekany szczypiorek i 2 łyżki majonezu. Dodać przyprawy, posiekany koperk i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie zmiksować(ja używam blendera). Odstawić do lodówki aby sie schłodziło. Oskubać makrelę z ości i wrzucić do 2 miski, posiekać 1 cebulę i wrzucić do miski. Pokroić ogórki w kosteczkę i wrzucić do miski. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Zmiksować jak poprzednia pastę i odstawić o lodówki.Ser feta pokruszyć do ostatniej miski, dodać posiekany szczypiorek i cebulę. Doprawić tylko pieprzem ( ponieważ feta jest już słona).Zrobić kleksy na krakersach i udekorować według upodobań ( natką pietrzuszki, rzodkiewką, papryką). Smacznego !!!
evita0007
to chyba nie sa krakersiki . . . . . . .
Pyza
Babciagramolka
bajtek