Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krążki z cebuli panierowane.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo ładnie wygląda czerwona cebula panierowana.

Krążki z cebuli panierowane. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krążki z cebuli panierowane.

 

Sposób przygotowania:

Krążki z cebuli panierowane.
Cebulę obrać, pokroić na plastry o grubości 7-8 ml, podzielić na krążki, oprószyć pieprzem i odrobiną soli. Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Krążki cebuli zanurzać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć krążki cebulowe na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krążki z cebuli panierowane.
Obrane z łupinki cebule pokroić na plasterki i podzielić na pojedyncze krążki.
Krążki z cebuli panierowane.
Opanierowane w jajku i bułce krążki smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Tagi:

jajko tarta jajka