BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Krążki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam cukinię w każdej postaci, zawsze najpier robimy tę smażoną w bułce tartej. jest pyszna,a potem leczo, zupy, pasztet i tak cały sezon cukiniowy :)

Krążki z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krążki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Krążki z cukinii
Cukinie obieram i kroję w cienkie talarki. Jajka roztrzepuję, dodaje szczypte soli. Krązki panieruję w jajku i bułce tartej i smażę na rozgrzananym tłuszczu, na rumiano z obu stron. Odsączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Trzeba uważać by bułka się nie przypaliła, bo krązki będa miały nieapetyczny kolor. Można zajdać same, jak byłam mała to jadłam takie krążki z chlebkiem :)
Krążki z cukinii
obraną cukinię kroję w cienkie krążki.
Krążki z cukinii
krążki panieruję w jajku i bułce tartej.
Krążki z cukinii
smażę na mocno rozgrzanym oleju na złoto
Krążki z cukinii
po usmażeniu odsączam na papierowym ręczniku