Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Krążki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie krążki można robić zarówno z zielonej, jak i z żółtej cukinii. Szybkie i smaczne.

Krążki z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krążki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Krążki z cukinii
Cukinię obieramy ze skórki, a następnie wykrawamy z niej nasiona. Tak przygotowaną cukinię kroimy w plasterki. Oprószamy je solą oraz pieprzem. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smażyć jest cukinię na małym ogniu, ale dłużej, żeby była odpowiednio miękka.
Krążki z cukinii
Cukinię obieramy i pozbawiamy pestek wycinając je.
Krążki z cukinii
Cukinię kroimy w plasterki i oprószamy solą i pieprzem.
Krążki z cukinii
Cukinię panierujemy w jajku i bułce tartej.
Krążki z cukinii
Cukinię smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu.