Sposób przygotowania:
Cukiniowe krążki z kurczakiem.
Oczyszczoną z błon i tłuszczu pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Skrapiamy mięso sosem sojowym, posypujemy pieprzem i odstawiamy na 15 minut. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Obieramy paprykę i kroimy w cieniutkie paseczki Na rozgrzane na patelni masło wrzucamy mięso. Przesmażamy je kilka minut po czym dodajemy cebulę, a po chwili paprykę i posiekany drobno czosnek. Po kilku minutach smażenia odstawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu dodajemy jaja, makaron - mieszamy. Doprawiamy masę odrobiną soli i pieprzu. Cukinię obieramy, kroimy na 1 cm plasterki. Wykrawamy ze środków gniazda nasienne. Cukiniowe krążki posypujemy solą, pieprzem ziołowym i mąką. Na rozgrzanej oliwie na patelni układamy krążki, środki wypełniamy masą. Smażymy z jednej strony . Po odwróceniu smażymy z drugiej strony na złoty kolor. Wykładamy krążki na ręcznik papierowy, by odsączyć tłuszcz. Podajemy od razu posypane parmezanem lub innym serem tego typu.
evita0007
Natala1210
edytaha
Elficzna
jaNina
To wariant mojego ulubionego dania, no i niewielką ilością mięsa naje się cała rodzina.