Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pikantne krążki z kabaczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W taki sam sposób można przygotować krążki z cukinii.

Pikantne krążki z kabaczka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne krążki z kabaczka

 

Sposób przygotowania:

Pikantne krążki z kabaczka
Kabaczka obrać, pokroić w krążki o grubości 1 cm. małą szklaneczką wyciąć miąższ z nasionami. Następnie oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Pikantne krążki z kabaczka
Obrany kabaczek pokroić na krążki o grubości 1 cm
Pikantne krążki z kabaczka
Małą szklaneczką lub foremką wyciąć miąższ z nasionami
Pikantne krążki z kabaczka
Oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką
Pikantne krążki z kabaczka
Opanierowane krążki smażyć na rozgrzanym oleju