Sposób przygotowania:
Kręciołki/spiralki z boczku
Składniki potrzebne do przygotowania marynaty należy połączyć i doprawić według smaku solą z pieprzem.
Następnie każdy plasterek mięsa dokładnie wysmarować marynatą.
Całość wstawić do lodówki minimum na 2-3 h, a najlepiej na całą noc.
Kawałki boczku nawinąć na patyczki do szaszłyków.
(Nadziać jeden koniec plastra, resztę owinąć wokół patyczka i przebić drugi koniec mięsa.)
Tak przygotowane spiralki grillować z każdej strony na ruszcie lub upiec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Następnie każdy plasterek mięsa dokładnie wysmarować marynatą.
Całość wstawić do lodówki minimum na 2-3 h, a najlepiej na całą noc.
Kawałki boczku nawinąć na patyczki do szaszłyków.
(Nadziać jeden koniec plastra, resztę owinąć wokół patyczka i przebić drugi koniec mięsa.)
Tak przygotowane spiralki grillować z każdej strony na ruszcie lub upiec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni.