Sposób przygotowania:
Morszczuk w sosie pomidorowym z papryką
Rybę rozmrażamy, kroimy na kawałki, osuszamy i panierujemy w mące i jajku. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na oleju. Paprykę kroimy w paski, podsmażamy na oleju.
Do garnka wlewamy ocet, wodę, dodajemy przyprawy i cukier, mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy przecier i podgrzewamy mieszając aż wszystko się połączy.
W naczyniu układamy rybę na przemian z cebulą i papryką i przelewamy letnią zalewą.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego
Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na oleju. Paprykę kroimy w paski, podsmażamy na oleju.
Do garnka wlewamy ocet, wodę, dodajemy przyprawy i cukier, mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy przecier i podgrzewamy mieszając aż wszystko się połączy.
W naczyniu układamy rybę na przemian z cebulą i papryką i przelewamy letnią zalewą.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego