Sposób przygotowania:
Kolorowe jajka z łososiem
Obrane po ugotowaniu jajka umieścić w naczyniu z sokiem z buraków wymieszanym z octem i wodą.
Jeżeli sok zakrywa jajka lub macie go więcej niż szklankę to nie trzeba dolewać wody.
Tak zanurzone w płynie jajka zostawić w chłodnym miejscu na noc.
Następnego dnia jajka wyjąć z soku, osuszyć i przekroić wzdłuż na pół.
Wydrążyć żółtka, dodać natkę i resztę składników i wymieszać farsz.
Tak przygotowanym nadzieniem nadziewać połówki jajek ( białek ) za pomocą worka cukierniczego i tylki lub po prostu łyżeczką czy woreczkiem foliowym z odciętym końcem i gotowe.
Jeżeli sok zakrywa jajka lub macie go więcej niż szklankę to nie trzeba dolewać wody.
Tak zanurzone w płynie jajka zostawić w chłodnym miejscu na noc.
Następnego dnia jajka wyjąć z soku, osuszyć i przekroić wzdłuż na pół.
Wydrążyć żółtka, dodać natkę i resztę składników i wymieszać farsz.
Tak przygotowanym nadzieniem nadziewać połówki jajek ( białek ) za pomocą worka cukierniczego i tylki lub po prostu łyżeczką czy woreczkiem foliowym z odciętym końcem i gotowe.
zbysiowa