Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Krem anielski z białej czekolady

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ten deser jest idealny dla miłośników białej czekolady, jest kremowi i delikatnie puszysty za razem.

Krem anielski z białej czekolady

Składniki:

Krem anielski z białej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Krem anielski z białej czekolady
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść ją w kąpieli wodnej.

Do miski wlej białka i ubij je na sztywno wraz z odrobiną soli.

Po ubiciu białek przejdź do ubijania śmietanki kremówki, a kiedy ta będzie już sztywna dodaj do niej płynną czekoladę, wanilie i alkohol.

Wszystko razem delikatnie połącz, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.

Gotowy deser przelej do pucharków i odstaw do stężenia.