Sposób przygotowania:
Krem anielski z białej czekolady
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść ją w kąpieli wodnej.
Do miski wlej białka i ubij je na sztywno wraz z odrobiną soli.
Po ubiciu białek przejdź do ubijania śmietanki kremówki, a kiedy ta będzie już sztywna dodaj do niej płynną czekoladę, wanilie i alkohol.
Wszystko razem delikatnie połącz, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
Gotowy deser przelej do pucharków i odstaw do stężenia.
Do miski wlej białka i ubij je na sztywno wraz z odrobiną soli.
Po ubiciu białek przejdź do ubijania śmietanki kremówki, a kiedy ta będzie już sztywna dodaj do niej płynną czekoladę, wanilie i alkohol.
Wszystko razem delikatnie połącz, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
Gotowy deser przelej do pucharków i odstaw do stężenia.
SylaUla
Jagodowa