Sposób przygotowania:
Krem z białej czekolady i bazylii z truskawkami
Inspiracją do wykonania deseru były lody truskawkowe z bazylią, które miałam przyjemność jeść we Francji. Okazuje się, że bazylia nie tylko pasuje do makaronów czy zapiekanek, ale może też być świetnym dodatkiem do deserów! Przygotowanie kremu z białej czekolady i bazylii zajmuje kilka minut - zapewniam, że warto wypróbować:)
Sposób przygotowania: Roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej. Mieszamy ją z serkiem homogenizowanym (ważne aby serek był w temp. pokojowej), dodajemy garstkę liści bazylii (ja użyłam 4 sporych rozmiarów liści) i wszystko razem blendujemy. W pucharku/szklaneczce układamy truskawki, zalewamy je przygotowanym wcześniej kremem i dekorujemy listkami bazylii. Gotowy deser wkładamy do lodówki na conajmniej godzinę. Smacznego!:)
Sposób przygotowania: Roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej. Mieszamy ją z serkiem homogenizowanym (ważne aby serek był w temp. pokojowej), dodajemy garstkę liści bazylii (ja użyłam 4 sporych rozmiarów liści) i wszystko razem blendujemy. W pucharku/szklaneczce układamy truskawki, zalewamy je przygotowanym wcześniej kremem i dekorujemy listkami bazylii. Gotowy deser wkładamy do lodówki na conajmniej godzinę. Smacznego!:)