paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Krem z białej czekolady.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Krem z białej czekolady ze śmietana 18 % i laską wanilii oraz żółtkami. Wierzch posypany wiórkami kokosowymi z gorzka czekoladą

Krem z białej czekolady. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z białej czekolady.

 

Sposób przygotowania:

Krem z białej czekolady.
Białą czekoladę pokruszyć. Roztopić na parze lub w kąpieli wodnej. Wlać do roztopionej czekolady śmietanę i wymieszać. Z laski wanilii wyciąć miąższ ubić go z żółtkami na parze. Stopniowo dodając masę czekoladową dalej ubijać. Krem przełożyć do pucharków. Posypać wiórkami kokosowymi. Rozpuszczona gorzka czekoladę wylać cienką warstwą na blaszkę lub papier do pieczenia, pozostawić aby czekolada zastygła. Przy pomocy szpachelki zeskrobać czekoladę. Wiórki czekolady wyłożyć na deser.
Krem z białej czekolady.
Białą czekoladę pokruszyć. Roztopić na parze lub w kąpieli wodnej. Wlać do roztopionej czekolady śmietanę i wymieszać.
Krem z białej czekolady.
Z laski wanilii wyciąć miąższ ubić go z żółtkami na parze. Stopniowo dodając masę czekoladową dalej ubijać.
Krem z białej czekolady.
Krem przełożyć do pucharków. Posypać wiórkami kokosowymi.
Krem z białej czekolady.
Rozpuszczona gorzka czekoladę wylać cienką warstwą na blaszkę lub papier do pieczenia, pozostawić aby czekolada zastygła.

Tagi:

czekolada