Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Krem z białej czekolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny krem z białą czekoladą. Można nim smarować np.wafle, ciastka itp.

Krem z białej czekolady Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z białej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Krem z białej czekolady
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczki. Dodać do niej masło i śmietanę. Wszystko podgrzewać w kąpieli wodnej, delikatnie mieszając. Jak czekolada i masło się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, masę przestudzić. Do czekoladowej masy wsypać mleko w proszku. Dokładnie wymieszać. Krem przelać do słoiczka i mocno schłodzić w lodówce. Jak krem zgęstnieje smarować nim np. wafle, ciastka itp.
Krem z białej czekolady
Połamana na mniejsze kawałki biała czekolada z dodatkiem masła i śmietany.
Krem z białej czekolady
Roztopiona czekolada i masło dokładnie połączone ze śmietaną.
Krem z białej czekolady
Mleko w proszku wsypane do czekoladowej masy.
Krem z białej czekolady
Wszystkie składniki kremu dokładnie wymieszane.

Tagi:

czekolada