Sposób przygotowania:
Krem z białej czekolady
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczki. Dodać do niej masło i śmietanę. Wszystko podgrzewać w kąpieli wodnej, delikatnie mieszając. Jak czekolada i masło się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, masę przestudzić. Do czekoladowej masy wsypać mleko w proszku. Dokładnie wymieszać. Krem przelać do słoiczka i mocno schłodzić w lodówce. Jak krem zgęstnieje smarować nim np. wafle, ciastka itp.
![Krem z białej czekolady Krem z białej czekolady](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-bialej-czekolady-158966.jpg)
![Krem z białej czekolady Krem z białej czekolady](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-bialej-czekolady-158967.jpg)
![Krem z białej czekolady Krem z białej czekolady](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-bialej-czekolady-158968.jpg)
![Krem z białej czekolady Krem z białej czekolady](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-bialej-czekolady-158969.jpg)