Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krem bananowy z kolorową galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takim kremem można przekładać ciasta.

Krem bananowy z kolorową galaretką

Składniki:

Krem bananowy z kolorową galaretką

 

  • 3 banany
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyzeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 szkl śmietanki kremówki
  • 1/2 galaretki zielonej
  • 1/2 galaretki czerwonej
  • 1/2 galaretki żółtej

Sposób przygotowania:

Krem bananowy z kolorową galaretką
Galaretki każdy kolor oddzielnie rozpuścić w 150 ml wody, wylać na talerze, wystudzić. Gdy będzie twarda pokroić w kostkę. Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać do momentu aż się rozpuści. Dojrzałe banany obrać ze skórki pokroić na kawałki i zmiksować z cukrem waniliowym dodając rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać do masy bananowej, wsypać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać. Krem wyłożyć do pucharków i schłodzić w lodówce.