Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Krem bawarski z sosem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Na niedzielne popołudnie jak znalazł! Zostaje dużo białek z,których można upiec kolorową babkę z biełek.

Krem bawarski z sosem truskawkowym

Składniki:

Krem bawarski z sosem truskawkowym

 

 

  • 1,2kg.truskawek,
  • 1\2szkl.cukru pudru,
  • 1\2szkl.śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Krem bawarski z sosem truskawkowym
Żelatynę namoczyć w 1\2szkl.zimnego mleka.Pozostałe mleko zagotować z cukrem.Żółtka wymieszać z mąką ziemniaczaną i śmietaną,masę żółtkową wlewać do gorącego mleka,intensywnie mieszając,aż krem zgęstnieje.W gorącym kremie rozpuścić żelatynę i starannie wymieszać.Krem rozlac do foremek lub filiżanek,ostudzić i wstawić do lodówki,żeby stężał. Truskawki umyć,osączyć i zmiksować z cukrem pudrem.śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z musem truskawkowym.Krem wyjąć z foremek i podawac na sosie truskawkowym.