marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Krem budyniowo-bakaliowy.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mleko z budyniem zagotować,Żółtka z cukrem na parze mieszać, potem dodać do masy budyniowej i przestudzić.Dodać bakalie i ozdobić rurkami.

Krem budyniowo-bakaliowy.

Składniki:

Krem budyniowo-bakaliowy.

 

  • 2 paczki budyniu śmietankowego lub czekoladowego,
  • 3 żółtka,
  • szklanka cukru,
  • bakalie(rodzynki,orzechy włoskie),
  • rurki waflowe do dekoracji,
  • polewa(ajerkoniakowa lub czekoladowa),
  • 2 szklanki mleka.

 

Sposób przygotowania:

Krem budyniowo-bakaliowy.
Wlać do garnka 2 szklanki mleka i dodać budyń(całe dwie torebki)
i gotować na małym ogniu,a potem zdjąć z ognia i wystudzić.Żółt-
-ka z cukrem mieszać na parze,a później zestawić i wymieszać
z budyniem i można dodać trochę rumu.Schłodzić.Na koniec posypać po wierzchu bakaliami:rodzynki,orzechy itp.Dodać rurki
waflowe i oblać polewą ajerkoniakową najlepiej.

Tagi:

bakalie