misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Krem cytrynowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Krem udekoruj obranymi z błonek cząstkami pomarańczy...

 Krem cytrynowy

Składniki:

Krem cytrynowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem cytrynowy
Cytryny dokładnie umyć w ciepłej wodzie, a po wyschnięciu zetrzyj z jednej skórkę. Jajka umyć, oddziel żółtka od białek; żółtka utrzyj do białości z cukrem pudrem, białka ubij na sztywną pianę. Wrzące mleko wlewaj powoli do utartych żółtek, ubijając bez przerwy. Żelatynę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do utartych żółtek dodaj gęstniejącą żelatynę, wyciśnięty sok z cytryn i otartą skórkę, oraz ubitą pianę. Masę bez przerwy ubijaj, aż zacznie gęstnieć, po czym przełóż do salaterek. Krem udekoruj obranymi z błonek cząstkami pomarańczy.

Tagi:

jajko jajka