Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krem cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Deser można ozdobić owocami lub polać owocowym syropem

Krem cytrynowy

Składniki:

Krem cytrynowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem cytrynowy
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, następnie zagotować, odstawić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na parze, gdy brzegi zaczną obsychać, zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Połączyć z żelatyną, dodać sok z cytryny i 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny, ubijać jeszcze przez chwilę. wyłożyć do salaterek, odłożyć do zastygnięcia.

Tagi:

jajko jajka