pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Krem cytrynowy 3.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetnie pasuje do ciasteczek.

Krem cytrynowy 3.

Składniki:

Krem cytrynowy 3.

 

Sposób przygotowania:

Krem cytrynowy 3.
W garnku ubijamy 2 jajka, dodając 80 g cukru, startą skórkę z 1 cytryny (cytrynę wcześniej należy umyć i sparzyć) i sok wyciśnięty z 1 cytryny. Wszystko podgrzewamy do czasu, aż krem zgęstnieje. Krem lekko studzimy i dodajemy 50 g masła. Ponownie lekko studzimy. Ubijamy 100 ml śmietany kremówki, następnie dodajemy ją do kremu i całość mieszamy. Krem cytrynowy podajemy do ciasteczek.

Tagi:

jajko jajka