Sposób przygotowania:
Krem Czekoladowy 4
Śmietanę kremówkę chłodzimy w lodówce, a gdy będzie całkiem zimna, ubijamy ją na sztywno i ponownie odstawiamy do lodówki. Czas na czekoladę trzeba rozpuścić ją w kąpiel wodnej, pozostawić w gorącej, a najlepiej gotującej się na wolnym ogniu wodzie. Jajka MYJEMY w bardzo gorącej wodzie (ok. 60-65°C) i suszymy delikatnie ściereczką. Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę . Żółtka trzeba utrzeć z cukrem, a następnie ubić na jednolitą kremową masę z powoli wlewaną ciepłą czekoladą. Ostudzoną masę dokładnie trzeba wymieszać z bitą śmietaną , brandy i na końcu z pianą z białek. Gotowy krem rozłożyć do kieliszków/pucharków i wstawić do lodówki, by mocno się schłodził. Przed podaniem można udekorować każdą porcję wiórkami czekoladowymi :)