kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

delikatna,lśniąca masa , idealna do ciast i tortów. Robi wrażenie a przy tym nie wymaga wiele pracy !

Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami

Składniki:

Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami

 

  • kostka dobrego masła 82 %
  • 2 czubate łyżki nutelli
  • 1/2 kostki mlecznej czekolady ok 50 g
  • łyżka cukru pudru
  • garść rodzynek
  • 1/2 szklanki ciemnego rumu

 

 

Sposób przygotowania:

Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy najlepiej kilka godzin .Masło ucieramy do białości.Do puszystego masła dodajemy cukier puder i porcjami nutellę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę,odstawiamy ja do przestudzenia .Do masła i nutelli dodajemy roztopiona czekoladę.Rodzynki odsączamy z rumu i dodajemy do masy ,mieszamy łyżką ! Pozostały rum możemy użyć np do nasączenia ciasta!

Tagi:

czekolada