Sposób przygotowania:
Sernik mocno kokosowy (pieczony)Spód:
Składniki na ciasto dokładnie połączyć do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto przełożyć do formy (u mnie tortownica o średnicy 22-23 cm) uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Podpiec 10-15 minut w 180 stopniach.
Masa serowa:
Kiedy spód się podpieka - należy przygotować masę serową. Wszystkie składniki masy - oprócz mleczka kokosowego i oleju dokładnie wymieszać w dużej misce. Na końcu masę połączyć z mleczkiem oraz olejem. Całość przelać na ostudzony spód. Piec 50 minut w 180 stopniach.
Beza kokosowa:
Pod koniec pieczenia sernika przygotować bezę. Białka ubić na sztywno z solą - w trakcie ubijania dodać cukier. Na końcu wsypać wiórki kokosowe i mąkę. Całość delikatnie wymieszać i równomiernie rozsmarować na gorącym cieście. Wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i następnie schłodzić w lodówce - najlepiej całą noc.
SylaUla
ciasteczka
Czekoladka 2