kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Krem francuski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka wybić ze skorupek, wymieszać z żółtkami i cukrem; ubijać na parze, aż masa zgęstnieje.

Krem francuski

Składniki:

Krem francuski

 

 

Sposób przygotowania:

Krem francuski
Jajka wybić ze skorupek, wymieszać z żółtkami i cukrem; ubijać na parze, aż masa zgęstnieje. Część mleka wymieszać z mąką, a pozostałe zagotować z drobno pokrajaną wanilią i przecedzić. Następnie wlewać powoli zimne mleko z mąką, szybko mieszając trzepaczką. Chwilę pogotować na małym ogniu, przestudzić i wlewać powoli do ubitych jajek, ciągle mieszając do wystudzenia. Używać do przekładania tortów, wafli lub do owoców.

Tagi:

jajko jajka