agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

krem jabłkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny krem. Podawać z ubitą śmietaną.

krem jabłkowy.

Składniki:

krem jabłkowy.

 

 

Sposób przygotowania:

krem jabłkowy.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, drobno pokroić i rozgotować ze 100 ml wody i połową cukru. Kolejno przetrzeć przez sito. Żółtka utrzeć z resztą cukru. Naczynie z żółtkami wstawić do wrzątku i wlewać gorące mleko, cały czas ubijając aż masa zacznie gęstnieć. Wystudzić i dodać masę jabłkową oraz namoczoną w 4 łyżkach wody żelatynę. Dobrze wymieszać i przełożyć do salaterki i wystudzić.