Sposób przygotowania:
Krem jagodowo-śmietankowy.
Świeże jagody przebrać,opłukać dokładnie,osączyć i wstawić na
tacy do zamrażalnika na 40 min.Po wyjęciu rozmrażać,ale krótko
ok.15 min.Śmietanę ubić z cukrem na sztywno.Jagody z cukrem
zmiksować w malakserze lub użyć blendera.Dodać śmietanę.Na
wpół zamrożony krem jagodowo-śmietankowy przełożyć do miseczek waflowych lub kubeczków.Posypać siekanymi pistacjami i
podawać od razu z polewą czekoladową dzieciom,a dorosłym po-
-dać deser z polewą ajerkoniakową.
tacy do zamrażalnika na 40 min.Po wyjęciu rozmrażać,ale krótko
ok.15 min.Śmietanę ubić z cukrem na sztywno.Jagody z cukrem
zmiksować w malakserze lub użyć blendera.Dodać śmietanę.Na
wpół zamrożony krem jagodowo-śmietankowy przełożyć do miseczek waflowych lub kubeczków.Posypać siekanymi pistacjami i
podawać od razu z polewą czekoladową dzieciom,a dorosłym po-
-dać deser z polewą ajerkoniakową.