elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Krem kakaowo-rodzynkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem kakaowo-rodzynkowy na zimno

Krem kakaowo-rodzynkowy

Składniki:

Krem kakaowo-rodzynkowy

 

  • 375 ml śmietany kremówki 30%
  • 1 łyżeczka kakao
  • 5 dag rodzynek
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 8 bez

Sposób przygotowania:

Krem kakaowo-rodzynkowy
Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odsączyć. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Do połowy kremu wsypać przygotowane rodzynki. Drugą połowę masy śmietanowej dokładnie wymieszać z kakao. Do każdej szklanki włożyć bezę. Rozłożyć masę śmietanowo-rodzynkową, a potem masę śmietanowo-kakaową. Udekorować bezami. Schłodzić.

Tagi:

beza bezy