WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Krem kalafiorowo - porowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupa - krem z kalafiora z dodatkiem pora. Gotowana na maśle, podana z chrupiącymi grzankami.

Krem kalafiorowo - porowy

Składniki:

Krem kalafiorowo - porowy

 

Sposób przygotowania:

Krem kalafiorowo - porowy

Por

Krem kalafiorowo - porowy
Pora przysmażamy do lekkiego zrumienienia.

Pora oczyszczamy, białe części kroimy w plasterki i podsmażamy w garnku na maśle, lekko doprawionego.

Kalafior

Krem kalafiorowo - porowy
Kalafiora gotujemy, aż będzie dość miękki.

Kalafiora oczyszczamy, dzielimy na mniejsze kawałki, myjemy i dodajemy do podsmażonego pora. Dolewamy wodę i gotujemy pod przykryciem do zmiękniecia.

Krem

Krem kalafiorowo - porowy
Krem z kalafira dość mocno doprawiamy do smaku.

Blenderem miksujemy zupę na jednolity krem i doprawiamy do smaku.

Grzanki

Krem kalafiorowo - porowy
Grzanki podsmażamy na patelni, by były chrupiące.

Pieczywo kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni aż stanie się chrupiące i podajemy razem z zupą.