Sposób przygotowania:
Zupa-krem z kalafiora
1. Warzywa oczyszczamy,obieramy i kroimy na mniejsze części. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy, następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości warzyw.
2. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy natkę pietruszki. Następnie zupę miksujemy,aż będzie gładka.
3. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.
Rady: Ilość bulionu zależy jak gęstą chcemy mieć zupę. Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.
2. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy natkę pietruszki. Następnie zupę miksujemy,aż będzie gładka.
3. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.
Rady: Ilość bulionu zależy jak gęstą chcemy mieć zupę. Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.