Sposób przygotowania:
Zabielana zupa botwinkowa
Wszystkie warzywa obrać, a następnie opłukać. Marchewkę, pietruszkę przekroić wzdłuż na 4 części, cebulę przekroić na pól. Ziemniaki po obraniu i opłukaniu pokroić w kostkę.
Przygotowane warzywa zalać wywarem z mięsa, dodać soli i pieprzu.
Gotować około 15 minut.
Liście botwinki drobno posiekać, a buraczki pokroić. Następnie dodać do wywaru. Całość gotować około 10 minut,dodać pokrojone ząbki czosnku.
Zupę doprawić octem lub sokiem z cytryny, a na koniec zabielić mąką rozmieszaną w śmietanie.
Doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia.
Podawać z ugotowanymi na twardo połówkami jaj.
Przygotowane warzywa zalać wywarem z mięsa, dodać soli i pieprzu.
Gotować około 15 minut.
Liście botwinki drobno posiekać, a buraczki pokroić. Następnie dodać do wywaru. Całość gotować około 10 minut,dodać pokrojone ząbki czosnku.
Zupę doprawić octem lub sokiem z cytryny, a na koniec zabielić mąką rozmieszaną w śmietanie.
Doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia.
Podawać z ugotowanymi na twardo połówkami jaj.