Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalafiora
Marchewkę oraz ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na mniejsze różyczki.
Wszystkie warzywa umieścić w garnku, zalać wodą i ugotować do miękkości, a następnie całość dokładnie zblenderować na jednolitą konsystencję.
Dodać wszystkie pozostałe składniki oraz doprawić do smaku i całość zagotować. Jeśli zupa byłaby zbyt gęsta dodać jeszcze wody.
Podawać z ulubionymi ziarnami lub z grznkami jak kto lubi.
Wszystkie warzywa umieścić w garnku, zalać wodą i ugotować do miękkości, a następnie całość dokładnie zblenderować na jednolitą konsystencję.
Dodać wszystkie pozostałe składniki oraz doprawić do smaku i całość zagotować. Jeśli zupa byłaby zbyt gęsta dodać jeszcze wody.
Podawać z ulubionymi ziarnami lub z grznkami jak kto lubi.