Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalafiora
Por kroimy w plasterki. Ziemniaki kroimy w kostkę. W garczku rozpuszczamy masło. Na rozpuszczone wsypujemy przygotowane warzywa i obsmażamy około 3-5 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy jeszcze około 1 minutę. Następnie całość podlewamy bulionem i dokładamy kalafior (podzielony na różyczki). Całość gotujemy do momentu jak warzywa staną się miękkie. Między czasie boczek kroimy w kostkę i przysmażamy. Gdy warzywa są już miękkie zupę miksujemy na krem i ponownie stawiamy na gazie. Zabielamy ją śmietaną i doprawiamy do smaku. Zagotowujemy. Gorącą porcjujemy na talerze. Zupę podajemy udekorowaną natką pietruszki. Dodatkowo na wierzch wykładamy zrumieniony boczek.
weronikaS
lavvenda