Sposób przygotowania:
Krem marchewkowy
Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Pokrojoną marchewkę
wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, marchewki przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni aż będzie miękka około 1 godziny.
Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w plasterki i posypujemy przyprawą do kurczaka, wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut.
Upieczoną marchew przekładamy do garnka i wlewamy rosół, blendujemy aż będzie gładki krem. Solimy do smaku.
Słonecznik podprażamy na suchej patelni.
Krem marchewkowy dekorujemy listkami oregano, słonecznikiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Do kremu wkładamy chipsy.
wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, marchewki przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni aż będzie miękka około 1 godziny.
Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w plasterki i posypujemy przyprawą do kurczaka, wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut.
Upieczoną marchew przekładamy do garnka i wlewamy rosół, blendujemy aż będzie gładki krem. Solimy do smaku.
Słonecznik podprażamy na suchej patelni.
Krem marchewkowy dekorujemy listkami oregano, słonecznikiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Do kremu wkładamy chipsy.