Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z ryżem
Do garnka na zupę wlewam 2 l wody. Warzywa obieram, pora myję. Kalafiora myję i dziele na mniejsze kawałki.
Do wody wkładam marchewki, pietruszkę oraz zieloną cześć pora i łodygę selera. Następnie dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i pieprz.
Gotuję aż marchew będzie lekko miękka. Dodaję ryż i kalafior. Gotuję aż ryż będzie miękki. Natkę drobno siekam i posypuję wierzch zupy.
Do wody wkładam marchewki, pietruszkę oraz zieloną cześć pora i łodygę selera. Następnie dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i pieprz.
Gotuję aż marchew będzie lekko miękka. Dodaję ryż i kalafior. Gotuję aż ryż będzie miękki. Natkę drobno siekam i posypuję wierzch zupy.