Sposób przygotowania:
Barszcz biały na zakwasie z chrzanem i kiełbasąWykonanie:
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ziele, listek, pieprz i sól oraz pachwinę w całości ( do smaku ma być). 
Gotujemy do momentu aż pachwina będzie miękka, wtedy dodajemy rozmieszany zakwas ( jeśli szklanka będzie za mało dajcie więcej) chrzan starty, czosnek i chwile gotujemy jeszcze. 
Wkładam biała kiełbasę gotuję jakieś 20 minut.
Na końcu dodajemy śmietanę rozbełtaną w słoiczku z małą ilością zupki i majeranek. 
Chwile jeszcze gotujemy smakując czy barszcz jest gotowy i dobrze doprawiony. 
Na talerz kładziemy pokrojone jajka w łódeczki i biała kiełbaskę. Akurat podałam z białą kiełbaską i jajeczkiem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
