Sposób przygotowania:
Zupa krem marchewkowa
Filet z kurczaka oczyścić, opłukać zalać wodą dodać soli do smaku i gotować do miękkości. Dodać obrane, opłukane warzywa.
Gdy mięso i warzywa będą miękkie wyjąć je i odlać część wywaru do naczynia, a warzywa zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać do smaku kawałek startego na tarce imbiru, mielonego czarnego pieprzu, soli oraz doprawić do smaku kolendrą utartą w moździerzu.
Gotowy krem marchewkowy przelać na talerze lub miseczki, dodać łyżkę jogurtu naturalnego lekko zamieszać posypać ziarnkami słonecznika i siekanym koperkiem.
Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Gdy mięso i warzywa będą miękkie wyjąć je i odlać część wywaru do naczynia, a warzywa zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać do smaku kawałek startego na tarce imbiru, mielonego czarnego pieprzu, soli oraz doprawić do smaku kolendrą utartą w moździerzu.
Gotowy krem marchewkowy przelać na talerze lub miseczki, dodać łyżkę jogurtu naturalnego lekko zamieszać posypać ziarnkami słonecznika i siekanym koperkiem.
Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
gusia1000