Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Krem maślany z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

ciekawy w smaku krem - można nim przełożyć tort albo użyć do dekoracji babeczek

Krem maślany z orzechami

Składniki:

Krem maślany z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Krem maślany z orzechami
miękkie masło miksowałam aż nieco zbielało. Dodawałam po łyżce miodu i maślanki aż do wyczerpania składników i cały czas miksowałam żeby masa była puszysta i gładka. Na koniec dosypałam orzechy i wymieszałam. Krem nałożyłam do rękawa cukierniczego i wyciskałam na wierzch babeczek małe rozetki. Schłodziłam.

Można nim napełnić małe ptysie czy eklerki, przełożyć biszkopt albo posmarować wierzch innego ciasta - to zależy tylko od Waszej wyobraźni.