Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Krem miętowy z mlekiem w proszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prosty, błyskawiczny w przygotowaniu, przepyszny krem o smaku miętowym. Do wyjadania łyżeczką lub smarowania ciasteczek.

Krem miętowy z mlekiem w proszku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem miętowy z mlekiem w proszku

 

  • 1/2 kostki masła
  • 1/4 szklanki syropu miętowego
  • 3 łyżki cukru
  • 2/3 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Krem miętowy z mlekiem w proszku
Masło pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Dodać do niego cukier i syrop miętowy. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż masło się roztopi i wszystko się połączy (nie trzeba gotować). Masę ostudzić. Dodać do niej mleko w proszku. Bardzo dokładnie wymieszać. Krem przełożyć do słoiczka i odłożyć do stężenia. Gotowym kremem smarować ciastka, wafelki lub po prostu wyjadać łyżeczką ze słoiczka.
Krem miętowy z mlekiem w proszku
Masło przełożone do garnka z dodatkiem cukru i syropu miętowego.
Krem miętowy z mlekiem w proszku
Wszystko podgrzane aż masło się roztopiło i połączyło z pozostałymi składnikami.
Krem miętowy z mlekiem w proszku
Mleko w proszku dodane do ostudzonej miętowej masy.